Ingrediënten
- 4 kippenpoten of acht drumsticks
- sap van een halve citroen
- 1 ui, gesnipperd
- 5 tenen knoflook, geperst
- 1 el geraspte gember
- 1 el komijnzaad
- 1 el korianderzaad
- zout
- snufje paprikapoeder
- snufje chilipoeder
- 2.5 dl yoghurt
- enkele druppels rode kleurstof
Variatietips
- Geef er saffraanrijst bij.
- Lekker met naanbrood.
Bereiding
Stap 1
Dag 1:
Stap 2
Meng de ui, de knoflook, de gember, het korianderzaad, het komijnzaad, het citroensap en het zout in een keukenmachine tot een gladde massa.
Stap 3
Meng dit met de yoghurt.
Stap 4
Voeg nu paprika en chilipoeder toe en roer nog even flink.
Stap 5
Blijf roeren en druppel wat rode kleurstof door het geheel totdat een dieprode kleur ontstaat.
Stap 6
Doe de kip in een schaal en schenk het mengsel erover. Laat een nacht marineren.
Stap 7
Dag 2:
Stap 8
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 9
Haal de kip uit de marinade en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 10
Bak de kip in 45 minuten totdat hij door en door gaar is.
Variatietips
- Geef er saffraanrijst bij.
- Lekker met naanbrood.