Kip met kersen in croissantdeeg
30 maart 2005
4 personen
50 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr kippendijfilet, in stukjes gesneden
  • 6 bolletjes gember, in stukjes gesneden
  • 1 pot kersen zonder pit, uitgelekt ongeveer 340 gram
  • 200 ml crème fraiche
  • 1 zakje kerrie saus (knorr a 28 gram)
  • 1 tl sambal oelek of een vers pepertje fijn gesneden
  • 2 teen knoflook
  • zout
  • peper
  • 1 blikje croissantdeeg a 230 gram
  • 150 gr geraspte belegen kaas

Variatietips

  1. Lekker met gemengde (griekse) salade.
  2. Ook lekker om courgette of prei met de kip mee te bakken.

Bereiding

Stap 1
Oven voorverwarmen op 200 graden. Lage ronde ovenschotel (ongeveer 22 cm) invetten. Olie verhitten in koekenpan. Kip in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken. Af en toe omscheppen.

Stap 2
Toevoegen: kersen, creme fraiche, kerriesauspoeder, sambal en gember. Knoflook er boven uitpersen. Door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten, tenzij je direct door gaat dan kan je het buiten de koelkast laten staan.

Stap 3
Kip-kersen mengsel over deeg verdelen. De helft van de kaas erover.

Stap 4
Schaal met croissantdeeg bedekken en de andere helft van de kaas erover strooien. Op rooster in midden van de oven de schotel in ongeveer 20-30 minuten goudbruin bakken.

Variatietips

  1. Lekker met gemengde (griekse) salade.
  2. Ook lekker om courgette of prei met de kip mee te bakken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten