Ingrediënten
- 1 bol knoflook, liefst verse
- 250 gr witte druiven
- 1 el tijm
- 1 el verse rozemarijn
- 1 scharrelmaiskip ca 1kg
- 3 el milde olijfolie
- zout
- vers gemalen peper
- 20 gr gezouten roomboter
Variatietips
- Lekker met een salade en frites.
Bereiding
Stap 1
Pel de tenen knoflook en kneus ze licht.
Stap 2
Meng de druiven met de knoflook ,tijm en rozemarijn.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 225 gr.
Stap 4
Bestrooi de kip met peper en zout en vul de buik van de kip met het mengsel.
Stap 5
Doe er de in blokjes gesneden boter bij.
Stap 6
Leg de kip met zijn borst naar beneden in de ovenschaal en besprenkel de kip met olie.
Stap 7
Verlaag de temp naar 175 gr en braad de kip 1 uur en 30 min.
Stap 8
Besprenkel de kip regelmatig met het braadvocht.
Variatietips
- Lekker met een salade en frites.