Ingrediënten
- 1 kg kipfilets
- 1 ui
- 250 gr kleine champignons
- 30 gr bloem
- 2 el olie
- 1 dl kippenbouillon
- 1 dl marsala (of port)
- 0.5 dl room
- 250 a 300 gram spruitjes
- zout en zwarte peper uit de molen
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°.
Stap 2
Snij de kipfilets in stukken, kruid ze met peper, zout en bestuif met bloem.
Stap 3
Snipper de ui fijn en wrijf de champignons schoon. Schraap de wortels en snij deze in plakjes. Spoel de spruitjes en snij het onderste stukje van het steeltje weg.
Stap 4
Braad de stukken kip goudbruin, schep uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier (laat het aanbaksel van de kip in de pan!).
Stap 5
Doe de rest van de olie in dezelfde braadpan en fruit het uitje glazig. Doe er de champignons bij en laat kort meebakken.
Stap 6
Doe de stukken kip en de groenten in een ovenschotel.
Stap 7
Blus de braadpan met de kippenbouillon en de marsala. Schraap het aanbaksel goed los. Laat het sausje 5 minuten sudderen en giet over de kip. Dek de schotel af en zet 35 minuten in het midden van de oven.
Stap 8
Voeg er de room aan toe en schep goed om. Laat nogmaals 10 minuten onafgedekt verder garen.