Ingrediënten
- 8 tenen knoflook
- olijfolie
- 20 kipkluifjes, naturel
- 1 rode peper, in ringetjes
- 1 glas witte wijn
- laurierblaadje
- handje verse peterselie, fijngesneden
- grof gemalen zeezout
- peper uit de molen
Bereiding
Stap 1
Verhit olijfolie in een diepe pan. Laat de knoflook in de pan glijden, bak even aan en zet het vuur heel laag voor de komende paar minuten.
Stap 2
Haal nu de knoflook uit de pan en leg op keukenpapier.
Stap 3
Bak de kipkluifjes nu om en om op hoog vuur in de overgebleven olie.
Stap 4
Zet het vuur zacht en voeg de rode peper, witte wijn, laurierblaadje, peterselie en zout en peper toe.
Stap 5
Laat twintig minuten staan (hangt van de gaarheid van het vlees af).
Stap 6
Stamp de knoflooktenen fijn in een vijzel en schep dit door de kip heen.