Ingrediënten
- 70 gr bloem
- 0.25 tl kaneelpoeder
- 2 dubbele kipfilet
- 20 gr boter
- 11 kleine ui in plakjes
- 2 tl cacaopoeder
- 2 tl bruine suiker
- 2 tl tomaten puree
- 60 ml rode wijn
- 2.5 dl kippenbouillon
- 1 el zure room
- halve kop rozijnen
- amandel snippers
- zout (klein beetje voor iets pit)
Bereiding
Stap 1
Oven op 180 gr voorverwarmen.
Stap 2
Bloem en kaneel in een schaal mengen. Kipfiles even door de gekruide bloem halen en even afschudden. Klein beetje van het bloem mengsel bewaren.
Stap 3
Olie en boter in een grote pan verhitten en de kip op niet te hoog vuur mooi bruin bakken. Uit de pan halen en even op keukenpapier leggen.
Stap 4
Ui, cacaopoeder suiker en tomatenpuree in de pan doen en op zacht vuur door elkaar roeren. Rode wijn en bouillon geleidelijk toevoegen tot er een mooi egaal mengel is.
Stap 5
Zure room en bewaarde bloem (1tl) in een schaal mengen. Samen met de rozijnen bij het uienmengsel doen en op matig vuur ong. 2 min roeren tot het wat dikker wordt. Dan van het vuur halen.
Stap 6
Kip in een ovenschaal leggen en de saus erover gieten. Met deksel of folie afdekken en ongeveer 20 min laten gaar worden. Bestrooi de kip met amandel snippers.