Ingrediënten
- 1 rode spaanse peper
- 1 tomaat
- 2 lente-uitjes
- 1 teen knoflook
- 1 blik kikkererwten
- 1 klein blikje doperwtjes
- 3 el fijngehakte peterselie & bieslook
- zout en peper
- 1 ei
- paneermeel
- olijfolie
- 3 hardgekookte eieren
Variatietips
- Je kan er ook kaas in mengen of met het paneermeel kaas mengen.
- Bij niet vegetarische versie hamblokjes in mengen.
- Vorm kleine balletjes en serveer als borrelhapje.
Bereiding
Stap 1
Halveer de peper (verwijder desgewenst de zaadjes; die zijn het scherpst) en snijd de helften in smalle reepjes.
Stap 2
Halveer de tomaat, verwijder het vocht en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Stap 3
Snipper de lente-ui. Pel de knoflook.
Stap 4
Giet het blikje doperwtjes in een vergiet. Snij de hardgekookte eitjes in blokjes.
Stap 5
Laat de kikkererwten uitlekken en pureer ze met de knoflook (als het mengsel iets te droog is doe er wat olijfolie bij) in een foodprocessor.
Stap 6
Doe de puree in een kom en kneed de Spaanse peper, tomaat, ui, doperwtjes, eistukjes, bieslook en peterselie erdoor. Breng het mengsel pittig op smaak met zout en peper.
Stap 7
Vorm van het erwtenmengsel 4 a 6 ovale platte burgers. Klop het ei los in een diep bord en wentel de hamburgers erdoor.
Stap 8
Vervolgens door het paneermeel en laat ze dan onafgedekt 2 uur in de koelkast opstijven.
Stap 9
Bak ze goudbruin in olijfolie of boter.
Variatietips
- Je kan er ook kaas in mengen of met het paneermeel kaas mengen.
- Bij niet vegetarische versie hamblokjes in mengen.
- Vorm kleine balletjes en serveer als borrelhapje.