Ingrediënten
- 500 gr kersen (eventueel uit pot)
- 3 grote eieren
- 125 a 150 gram suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 150 gr bloem
- 100 gr boter
- 3 dl slagroom
- poedersuiker
Variatietips
- Schep de kersen eerst eens in kirsch vooraleer je ze aan in het beslag doet.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 °c.
Stap 2
Ontpit de kersen.
Stap 3
Klop de eieren, suiker en vanillesuiker tot een schuimige massa. Zeef de bloem erbij en klop tot een egaal beslag.
Stap 4
Smelt 40 gram boter en voeg deze al kloppend met de slagroom toe aan het beslag.
Stap 5
Vet een lage bakvorm in en giet het beslag er in.
Stap 6
Verdeel de kersen over de vorm. snijd de overgebleven boter in kleine klontjes en verdeel die over de bovenkant van de taart.
Stap 7
Bak de clafoutis 45 minuten in het midden van de oven.
Variatietips
- Schep de kersen eerst eens in kirsch vooraleer je ze aan in het beslag doet.