Ingrediënten
- 300 gr varkensgehakt
- 30 gr kokos (gedroogd)
- zout en peper
- 1 stengel sereh
- 3 el olie
- 1 kleine ui
- 2 el kerrie
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 rode peper, in dunne reepjes
- 1 l kippen bouillon
- 2 dl kokosmelk
- 100 gr mihoen
- 50 gr taugé
Benodigdheden
- Lekker met kroepoek.
Bereiding
Stap 1
Meng het gehakt met kokos, zout en peper door elkaar en maak er kleine balletjes van. Kneus de sereh door er even met bv (geintje) een hamer op te slaan.
Stap 2
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de sereh, ui, kerriepoeder, knoflook en rode peper ca 3 minuten op laag vuur.
Stap 3
Voeg de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat deze ca 25 min zachtjes trekken. Verwijder de sereh uit de soep en voeg de kokosmelk toe, breng het opnieuw aan de kook.
Stap 4
Voeg de balletjes toe en laat 5 min koken. Voeg de mihoen toe en kook kort tot deze gaar is. Breng de soep op smaak met zout en peper. Doe in elke kom een beetje taugé en schep de soep erover.