Ingrediënten
- 225 gr bloem
- 0.5 tl zout
- 1 zakje gist
- 25 gr boter in kleine stukjes
- 1 ei, losgeklopt
- 1.25 dl lauwe melk
- 50 gr zachte boter (vulling)
- 2 el kaneel (vulling)
- 50 gr zachte bruine suiker (vulling)
- 50 gr rozijntjes (vulling)
- 2 el ahornsiroop of bloemsuiker
Bereiding
Stap 1
Zeef de bloem en het zout boven een kom en roer er de gist door. Kneed de boter met de vingertoppen door de bloem tot het op broodkruim lijkt. Voeg het ei en de melk erbij en kneed tot het zacht is (voeg eventueel nog wat suiker toe voor een zoeter deeg).
Stap 2
Doe het deeg in een ingevette kom en laat afgedekt 40 minuten rijzen op een warme plaats tot het in volume is verdubbeld.
Stap 3
Kneed het deeg 2 minuten en rol het uit tot een rechthoek (30 x 24 cm).
Stap 4
Roer voor de vulling de boter, kaneel en bruine suiker tot een luchtig mengsel. Verdeel dit over het deeg maar laat van de rand 2,5 cm vrij. bestrooi met de rozijnen.
Stap 5
Rol het deeg op zoals een rolcake. Snij het in 10 a 12 sneetjes en leg die op een ingevet bakblik. Dek af en laat nog 30 minuten rusten.
Stap 6
Bak de sneetjes 20 a 30 minuten op 190 graden of tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Bestrijk ze met ahornsiroop of bestrooi met bloemsuiker en laat afkoelen.