Ingrediënten
- 4 kalkoenlapjes
- 4 tot 8 sneetjes pepersalami
- sneden kaas of boursin kaas met kruiden
- peper en zout
- boontjes
- knoflookboter en gewone boter
Variatietips
- Je kan kiezen met welke kaas je de kalkoenfilet opvult: een gewone jonge of oude kaas, een kaasje zoals boursin met kruiden, of een boter zoals kruiden of knoflookboter.
- Je kan ook gerookt spek of gedroogde ham gebruiken i.p.v. pepersalami.
- Om de kalkoenrolletjes een knapperig korstje te geven even door eiwit halen en paneermeel.
Bereiding
Stap 1
Leg de kalkoenfilet tussen plasticfolie en sla ze plat. Leg ze open en beleg ze met de pepersalami en kruidenkaas.
Stap 2
Rol ze op, kruid met zout en peper en bind ze samen met keukentouw (je kan ook rond de kalkoenrolletjes nog eens een plakje pepersalami draaien indien je dit wil). Bak ze in boter.
Stap 3
Stoom de boontjes gaar en meng met knoflookboter.
Stap 4
Serveer de rolletjes samen met de boontjes. Je kan er nog een schijfje knoflookboter op het kalkoenfiletje bijleggen.
Variatietips
- Je kan kiezen met welke kaas je de kalkoenfilet opvult: een gewone jonge of oude kaas, een kaasje zoals boursin met kruiden, of een boter zoals kruiden of knoflookboter.
- Je kan ook gerookt spek of gedroogde ham gebruiken i.p.v. pepersalami.
- Om de kalkoenrolletjes een knapperig korstje te geven even door eiwit halen en paneermeel.