Ingrediënten
- 200 gr bloem
- 4 a 5 eiwitten
- 4 a 5 eierdooiers
- 2.5 dl melk
- snuifje kaneel
- 40 gr suiker
- 40 gr rozijnen (kan je in rum weken)
- poedersuiker
- +/- 50 gram boter
- compote of jam naar keuze
Variatietips
- Vervang de rozijnen door chocoladevlokken.
- Je kan de pannenkoek ook flamberen.
Bereiding
Stap 1
De bloem, eigelen, snuifje zout, kaneel, suiker en melk tot een glad geheel mengen.
Stap 2
De eiwitten stijfkloppen en samen met de rozijnen onder het deeg mengen.
Stap 3
In een pan de boter laten smelten (niet laten bruin worden) en er het deeg ingieten (ongeveer vingerdik).
Stap 4
De onderkant bruinbakken en de pannenkoek omkeren. Verder bakken en de pannenkoek in stukken trekken.
Stap 5
Met poedersuiker (of een andere suikersoort naar keuze) bestrooien en serveren met jam, compote of een andere saus naar keuze.
Variatietips
- Vervang de rozijnen door chocoladevlokken.
- Je kan de pannenkoek ook flamberen.