Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- zout
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie (mild)
- 200 gr roomkaas
Benodigdheden
- Cocktail prikkers
Variatietips
- In plaats van knoflookolie is pesto ook erg lekker.
Bereiding
Stap 1
Verwijder de kroontjes van de aubergine en de courgette. Snijd met een schaaf lange plakken van de groenten (1cm). Bestrooi ze met zout en laat even intrekken.
Stap 2
Pel het teentje knoflook en pers hem uit boven de olijfolie en roer goed door.
Stap 3
Dep de groente droog en besmeer (aan één kant) met de knof-olijfolie.
Stap 4
Verhit een grillpan en grill de plakken aan één kant 2 min. Leg ze daarna op keukenpapier.
Stap 5
Verdeel de roomkaas over de gegrilde kant, rol ze op en steek vast met de prikkers.
Stap 6
Bestrijk ze met de rest van de olie en grill ze nog even rondom.
Variatietips
- In plaats van knoflookolie is pesto ook erg lekker.