Ingrediënten
- 0.5 kg belegen goudse kaas, geraspt
- 0.5 kg mosterdkaas, geraspt
- 500 ml melk
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- kleine prei, in hele dunne ringetjes
- 1 el mosterd
Variatietips
- Voeg wat Emmenthaler kaas toe voor een pittiger effect.
- Serveer er roggebrood met katenspek bij. Ook erg lekker om in de fondue te dopen.
- Zie fondue tips van Milena op de homepage voor ideeën.
Bereiding
Stap 1
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak daarin de knoflook en de prei zacht.
Stap 2
Breng in een grote diepe pan de melk net niet aan de kook.
Stap 3
Voeg handje voor handje de kazen toe aan de melk. Blijf heel goed roeren!
Stap 4
Als de kaas een mooie egale dikheid heeft, spatel je de prei, knoflook en de eetlepel mosterd door het geheel.
Stap 5
Laat nog heel even, onder af en toe roeren, op het vuur staan zodat alle smaken goed kunnen mengen.
Stap 6
Serveren met de gebruikelijke ingrediënten voor bij kaasfondue (brood, komkommer, broccoli, paprika, wortel, witlof, champignons, bleekselderij, tomaatjes ed...).
Variatietips
- Voeg wat Emmenthaler kaas toe voor een pittiger effect.
- Serveer er roggebrood met katenspek bij. Ook erg lekker om in de fondue te dopen.
- Zie fondue tips van Milena op de homepage voor ideeën.