29 december 2007
10 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr geraspte extra belegen kaas
  • 3 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 0.5 kopje bloem
  • 1 l olie om te frituren

Variatietips

  1. De kaasballetjes niet bruin (maar goudgeel) bakken, want dan krijgen ze een bittere smaak.

Bereiding

Stap 1
De eieren met het bakpoeder goed kloppen.

Stap 2
De geraspte kaas toevoegen en goed roeren.

Stap 3
Bloem toevoegen totdat u balletjes van het deeg kan vormen zonder dat het aan uw handen blijft plakken. Niet te veel bloem toevoegen anders smaakt het niet meer naar kaas.

Stap 4
Wrijf uw handen in met bloem, vorm de kaasballetjes en bak ze geel in de hete olie.

Stap 5
Laat ze uitlekken op keukenpapier. Ze zijn klaar om te serveren (+/- 35 stuks).

Variatietips

  1. De kaasballetjes niet bruin (maar goudgeel) bakken, want dan krijgen ze een bittere smaak.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten