Ingrediënten
- 500 gr geraspte extra belegen kaas
- 3 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 0.5 kopje bloem
- 1 l olie om te frituren
Variatietips
- De kaasballetjes niet bruin (maar goudgeel) bakken, want dan krijgen ze een bittere smaak.
Bereiding
Stap 1
De eieren met het bakpoeder goed kloppen.
Stap 2
De geraspte kaas toevoegen en goed roeren.
Stap 3
Bloem toevoegen totdat u balletjes van het deeg kan vormen zonder dat het aan uw handen blijft plakken. Niet te veel bloem toevoegen anders smaakt het niet meer naar kaas.
Stap 4
Wrijf uw handen in met bloem, vorm de kaasballetjes en bak ze geel in de hete olie.
Stap 5
Laat ze uitlekken op keukenpapier. Ze zijn klaar om te serveren (+/- 35 stuks).
Variatietips
- De kaasballetjes niet bruin (maar goudgeel) bakken, want dan krijgen ze een bittere smaak.