Ingrediënten
- 1 pakje diepvriesbladerdeeg
- 1 zakje geraspte kaas (450 gr jong belegen)
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 grote prei
- 1 bekertje crème fraiche
- 2 el aardappelzetmeel
- 4 eieren
Variatietips
- Versier de bovenkant van het gerecht met slierten bladerdeeg!
- Voeg champignons toe of spekjes!
- Gebruik uw fantasie!
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op circa 200 graden Celsius.
Stap 2
Haal de plakjes bladerdeeg uit het pakje en laat ze los van elkaar ontdooien.
Stap 3
Was de paprika's en de prei.
Stap 4
Snij de paprika's in blokjes en de prij in ringen.
Stap 5
Doe de kaas, prei, paprika's, eieren, crème fraiche en de aardappelzetmeel in de beslagkom.
Stap 6
Roer alles stevig door elkaar tot het een brij wordt.
Stap 7
Bedek de ingevette ovenschaal met plakjes bladerdeeg. Zorg dat ze goed op elkaar aansluiten door de naden weg te wrijven. let er wel op dat het bladerdeeg overal even dik blijft.
Stap 8
Doe het mengsel in de ovenschaal en strijk het een beetje glad.
Stap 9
Plaats de ovenschaal ongeveer in het midden van de oven.
Stap 10
Laat het gerecht circa 45 minuten in de oven. Eet smakelijk!
Variatietips
- Versier de bovenkant van het gerecht met slierten bladerdeeg!
- Voeg champignons toe of spekjes!
- Gebruik uw fantasie!