Ingrediënten
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl zout
- 1 tl mosterdpoeder
- 100 gr oude kaas, geraspt
- 2 el verse bieslook, fijngeknipt
- 1 ei, losgeklopt
- 25 gr gesmolten boter
- 1.5 dl melk
Variatietips
- Voor dit brood kan je alle soorten harde kaas gebruiken, dus handig als je kaasrestjes hebt.
Bereiding
Stap 1
Vet een bakblik in en bedek de bodem met bakpapier.
Stap 2
Zeef het meel, het zout en het mosterdpoeder boven een grote kom.
Stap 3
Hou 3 eetlepels kaas achter voor de bovenkant van het brood.
Stap 4
Doe de rest van de kaas en de bieslook bij het meel. meng alles goed.
Stap 5
Roer het ei, de gesmolten boter en de melk er goed door. Schep het mengsel in het bakblik. Strooi de achtergehouden kaas erover.
Stap 6
Bak het brood 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden.
Stap 7
Laat het brood in de vorm een beetje afkoelen. Leg het op een rooster om verder af te koelen.
Variatietips
- Voor dit brood kan je alle soorten harde kaas gebruiken, dus handig als je kaasrestjes hebt.