Ingrediënten
- 250 gr prei
- 500 gr aardappels
- 100 ml melk
- 2 tl (room)boter
- nootmuskaat
- 2 el italiaanse kruiden mix
- 300 gr runder gehakt
- peterselie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chili poeder
- 3 tomaten
- 150 gr ham
- 150 gr jong belegen kaas
Variatietips
- Vervang de ham door chorizo voor een wat pittigere smaak.
- Vervang (een gedeelte van) de prei door venkel.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 Graden. Maak van aardappels, aardappel puree door ze te koken. Daarna de melk, roomboter , nootmuskaat en een beetje Italiaanse kruiden mix toevoegen. Alles door elkaar mixen totdat je een mooie puree hebt.
Stap 3
Rul het gehakt bruin en voeg Italiaanse kruiden mix, beetje paprika en chili poeder en gesneden peterselie toe.
Stap 6
Snijd de tomaten in hele dunne plakjes en breng 3 lagen (in de breedte van de ovenschaal) aan op de prei. Snijd de ham in kleine blokjes en leg deze naast de 3 rijen tomaten, zodat je dus ook 2 of 3 rijen ham krijgt.
Stap 7
Rasp de kaas en leg dit bovenop de gesneden ham en tomaten, zodat het geheel bedekt is. Plaats de schaal in de oven en laat hem ongeveer 20 minuten staan.
Variatietips
- Vervang de ham door chorizo voor een wat pittigere smaak.
- Vervang (een gedeelte van) de prei door venkel.