Ingrediënten
- 4 a 6 grote courgettes in blokjes
- 2 grote uien fijngesnipperd
- 1 a 2 wortels in blokjes
- olijfolie
- kippenbouillonblokjes
- water
- zout
- versgemalen zwarte peper
- klein blikje room
- vers geraspte pecorino
Variatietips
- Voeg gerookte zalmsnippers, ham reepjes of broodcroutons toe aan de soep.
Bereiding
Stap 1
Uien, courgetteblokjes en wortelblokjes stoven in olijfolie.
Stap 2
Water en bouillonblokjes erbij voegen. Koken tot alle groenten goed gaar zijn en de soep mixen.
Stap 3
Geraspte pecorino onder de soep mengen en goed laten doorwarmen zodat de kaas smelt.
Stap 4
Room onder de soep mengen en niet meer laten koken. Eventueel naar smaak bijkruiden met zout en zwarte peper.
Variatietips
- Voeg gerookte zalmsnippers, ham reepjes of broodcroutons toe aan de soep.