Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- 40 gr margarine
- 1 tl zout
- 250 gr (lams) gehakt
- klein blikje erwtjes
- flinke hand fijngesneden koriander
- 1 el garam masala
- lombokje, fijngesneden
- 1 tl fijngesneden gember
- muntsaus
Variatietips
- Voor een echt lekker effect maak je de muntsaus zelf.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Meng de bloem met het bakpoeder, margarine en zout tot een kruimige massa.
Stap 3
Voeg een scheut water toe en meng het deeg met je handen tot een grote bal.
Stap 4
Vorm van de bal acht balletjes en zet even weg.
Stap 5
Rul het gehakt in een pan en voeg de erwtjes, koriander, garam masala, lombokje en gember toe.
Stap 6
Rol elk balletje deeg uit en leg in het midden een schep van het gehaktmengsel.
Stap 7
Vouw het deegje dicht en druk de randen goed aan met een vork.
Stap 8
Zet de deegjes een kwartier in de oven.
Stap 9
Serveren met muntsaus.
Variatietips
- Voor een echt lekker effect maak je de muntsaus zelf.