Ingrediënten
- 4 stuks grote kippenpoten
- 2 stuks gesnipperde uien
- 1 tomaat in blokjes
- 1 el garam masala
- 1 el kurkuma
- spinazie
- rode peper
- bosje koriander
Variatietips
- Lekker met basmati rijst en naan brood.
- Maak het een dag eerder, bij veel Indiase gerechten komen de smaken zo veel meer tot hun recht.
- Haal de pitjes uit de rode peper voor een minder scherpe smaak.
- Gebruik verse spinazie.
Bereiding
Stap 1
Kook vier grote kippenpoten gaar in water met een beetje zout. Haal het vlees van het bot en bewaar tot gebruik.
Stap 2
Bak in een pan de uien, tomaat, de garam masala, kurkuma, rode peper, de steeltjes van de koriander en het kaneelstokje op heel laag vuur gaar en bruin.
Stap 3
Voeg nu de spinazie en de kip toe en zet op een laag vuurtje en voeg een kopje water toe. Laat de Indiase kip een kwartiertje staan en bestrooi met de blaadjes van de koriander.
Variatietips
- Lekker met basmati rijst en naan brood.
- Maak het een dag eerder, bij veel Indiase gerechten komen de smaken zo veel meer tot hun recht.
- Haal de pitjes uit de rode peper voor een minder scherpe smaak.
- Gebruik verse spinazie.