Ingrediënten
- 1 pak peperkoek/ontbijtkoek/honingkoek
- 1 potje mascarpone van 250 gram
- 1 druppelglas amaretto
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 el gewone suiker
- gesmolten witte chocolade
- 2 eieren
- melk
- witte chocoladeschilfers
Variatietips
- Alcoholvrij: i.p.v. amaretto voeg je wat honing toe.
- Of i.p.v. witte chocolade gewoon honing.
- Voeg kokosnootpoeder toe i.p.v. witte chocolade.
Bereiding
Stap 1
Dompel de sneden ontbijtkoek in melk zodat ze zacht zijn. Leg een eerste laag in een schaal.
Stap 2
Maak de crème als volgt: meng de mascarpone met de suiker, vanillesuiker, eierdooiers, gesmolten witte chocolade en amaretto.
Stap 3
Klop het eiwit tot sneeuw en meng het er ook onder. smeer een laag van deze crème over de sneden ontbijtkoek.
Stap 4
Daarboven een terug een laag in melk gedompelde peperkoek, een laag crème, werk af met witte chocoladeschilfers.
Variatietips
- Alcoholvrij: i.p.v. amaretto voeg je wat honing toe.
- Of i.p.v. witte chocolade gewoon honing.
- Voeg kokosnootpoeder toe i.p.v. witte chocolade.