Ingrediënten
- 1 pak peperkoek (=honingkoek)
- 150 gr suiker
- 6 appels (hangt af van grootte)
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 pakje vanille kookpudding (custardpoeder)
- 8 dl slagroom
- bruine suiker
- boter
Bereiding
Stap 1
Vet een taartvorm in met boter en beleg de bodem met sneden peperkoek (je kan de sneden naar eigen keuze eerst even met wat melk bevochtigen om ze wat zachter te maken).
Stap 2
Roer in een kom het puddingpoeder met de suiker de vanillesuiker en 2dl room tot een glad mengsel. Doe de overschot van de room in een pan en breng aan de kook.
Stap 3
Roer van het vuur af het puddingmengsel erdoor en laat het geheel nog even zachtjes doorkoken tot je een vla krijgt. Meng wat peperkoek in fijne stukjes door deze vla.
Stap 4
Schil de appels en snij deze in schijfjes.
Stap 5
Giet de helft van de vla over de peperkoekbodem, leg daarop een laagje appelschijfjes, de rest van de vla en nog een laagje appels.
Stap 6
Brokkel nog een snede peperkoek in brokjes en meng met bruine suiker. Bestrooi de taart royaal met dit bruine suiker-peperkoekmengsel.
Stap 7
Zet de taart in de oven tot de appeltjes volledig zacht zijn geworden (prik er met een naald in om dit te testen).
Stap 8
Laat de taart volledig afkoelen en zet ze in de koelkast.