Ingrediënten
- 4 maatjes haring
- 4 gekookte aardappelen
- 1 rode ui
- 1 bosje radijs
- 4 hard gekookte eieren
- verse dille
- verse bladpeterselie
- peper en zout
- 8 eetlepels basisdressing waarvoor nodig:
- 1 sjalotje gesnipperd
- 2 tl mosterd
- 1 tl zout
- 1 snufje peper
- 2 tl poedersuiker
- 3 el azijn
- 3 el water
- 2 dl zonnebloem of arachideolie
Bereiding
Stap 1
Verdeel de haringen in files en verwijder het staartje.
Stap 2
Snijd de aardappelen in plakjes.
Stap 3
Pel en snipper de ui.
Stap 4
Snijd de radijs in plakjes en hak de eieren grof.
Stap 5
Verdeel de aardappel plakjes over de borden. Leg de vis erop en bestrooi met de kruiden.
Stap 6
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en maak er een mooie gladde dressing van en giet die over de maatjes. Gelijk opeten!