Ingrediënten
- 1 doosje champignons
- doosje gemengde paddenstoelen
- schenkel
- 1 l (mineraal)water
- 2 bouillonblokjes
- 1 rode ui, gehalveerd
- 1 teen knoflook
- 1 wortel
- stuk prei
- takje verse tijm
- klontje boter
- pakje boter
- flinke eetlepel blauwe kaas
- stukjes vers stokbrood
Bereiding
Stap 1
Laat de boter en kaas op kamertemperatuur komen en meng daarna door elkaar.
Stap 2
Doe de schenkel in een soeppan en schenk hier het water bij. Breng aan de kook en voeg de bouillonblokjes, de rode ui, de knoflook, de wortel, de prei en tijm toe. Goed roeren en een uur op een zacht pitje laten staan (mocht de soep te veel inslinken, voeg er dan wat water aan toe).
Stap 3
Snijd de champignons en paddenstoelen in reepjes en schijfjes. Verhit een klontje boter in een pan en bak op hoog vuur gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 4
Zet een andere soeppan in de gootsteen met daarin een vergiet en giet de soep door het vergiet heen (wat overblijft aan groenten, schenkel en knoflook gooi je weg).
Stap 5
Doe de champignons bij de 'heldere' soep en laat even zachtjes op het vuur staan.
Stap 6
Schenk de soep in kommen en serveer met stokbrood en blauwekaasboter... Eet ze!