Ingrediënten
- bodem:
- 300 gr bloem
- 120 gr boter
- 120 ml water (soms iets meer)
- vulling:
- 2 eieren
- scheutje koffieroom
- peper
- zout
- 1 zakje geraspte kaas
- 1 prei
- 400 gr gehakt
- paprika
Variatietips
- Je kan ook andere groenten in de vulling verwerken.
Bereiding
Stap 1
Eerst de bodem maken. De boter smelten tot deze vloeibaar is, vervolgens de bloem en het water er door heen kneden tot een deeg.
Stap 2
Bodem van de ronde ovenschaal invetten. Het deeg tot een grote bol maken en vervolgens met een deegroller uitrollen, zodat het deeg de gehele bodem en randen bedekt.
Stap 3
Het deeg in de voorverwarmde oven op 180°C in zo ongeveer 20 tot 30 minuutjes goudbruin bakken.
Stap 4
Ondertussen de gehaktrullen met wat peper en zout.
Stap 5
De paprika en prei in stukjes snijden even snel mee wokken met gehakt en een beetje af laten koelen.
Stap 6
In een mengkom de eieren klutsen en met het zakjes geraspte kaas en de flinke scheut koffieroom met wat peper. Als laatste het groente gehaktmengsel in de mengkom door roeren.
Stap 7
Zodra de bodem klaar is, de vulling erin en nog zo een 30 tot 30 minuutjes in de oven.
Variatietips
- Je kan ook andere groenten in de vulling verwerken.