Ingrediënten
- 100 gr rijst
- 75 gr bacon
- 3 eieren
- 4 el olie
- 2 el mosterd
- 200 ml melk
- 275 gr bloem
- 3 tl bakpoeder
- 125 glas geraspte belegen kaas
- zout en peper
Benodigdheden
- 12 papieren cakevormpjes
Variatietips
- Lekker om te bestrijken met verse kaas met kruiden.
Bereiding
Stap 1
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing en laten afkoelen.
Stap 2
Bacon fijnhakken.
Stap 3
Oven voorwarmen op 200 graden. Papierenvormpjes op bakplaat zetten.
Stap 4
Eieren met mixer schuimig kloppen. Olie en mosterd erdoor kloppen.
Stap 5
Melk, bloem en bakpoeder in gedeelten toevoegen en met mixer op laagste stand doorkloppen tot vrij dik beslag.
Stap 6
Rijst, bacon en kaas erdoor mengen.
Stap 7
Beslag gelijkmatig over vormpjes verdelen.
Stap 8
Vormpjes in midden van oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken. Op rooster laten afkoelen.
Variatietips
- Lekker om te bestrijken met verse kaas met kruiden.