Ingrediënten
- 5 grote aardappels
- 2 el paprikapoeder
- flinke hand zeezout
- schaaltje kwark
- 2 tenen knoflook, geperst
Benodigdheden
- 10 frietzakjes. zelfgemaakt of gekocht.
- 10 houten (friet) vorkjes
Variatietips
- Maak de zakjes voor de friet zelf met mooi gekleurd papier.
- Bedenk zelf kruiden voor over de friet.
- Voeg olijfolie toe voordat je de friet bakt.
Bereiding
Stap 1
Meng de kwark met de knoflook in een mooi schaaltje. Zet even weg zodat de smaken kunnen mengen.
Stap 2
Boen de aardappels schoon onder stromend water. Snijd de aardappels met schil in dikke 'frietvorm'.
Stap 3
Meng de aardappels met het paprikapoeder en het zeezout. Leg ze op een ovenschaal en zet ze 20 minuten in een oven van 200 graden.
Stap 4
Zet in het midden van en mooie schaal het bakje saus.
Stap 5
Schep de friet in de zakjes.
Stap 6
Verdeel de zakjes friet rondom het bakje saus.
Stap 7
Steek een vorkje in elk zakje en laat de gasten zichzelf bedienen.
Variatietips
- Maak de zakjes voor de friet zelf met mooi gekleurd papier.
- Bedenk zelf kruiden voor over de friet.
- Voeg olijfolie toe voordat je de friet bakt.