21 augustus 2006
10 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 5 grote aardappels
  • 2 el paprikapoeder
  • flinke hand zeezout
  • schaaltje kwark
  • 2 tenen knoflook, geperst

Benodigdheden

  • 10 frietzakjes. zelfgemaakt of gekocht.
  • 10 houten (friet) vorkjes

Variatietips

  1. Maak de zakjes voor de friet zelf met mooi gekleurd papier.
  2. Bedenk zelf kruiden voor over de friet.
  3. Voeg olijfolie toe voordat je de friet bakt.

Bereiding

Stap 1
Meng de kwark met de knoflook in een mooi schaaltje. Zet even weg zodat de smaken kunnen mengen.

Stap 2
Boen de aardappels schoon onder stromend water. Snijd de aardappels met schil in dikke 'frietvorm'.

Stap 3
Meng de aardappels met het paprikapoeder en het zeezout. Leg ze op een ovenschaal en zet ze 20 minuten in een oven van 200 graden.

Stap 4
Zet in het midden van en mooie schaal het bakje saus.

Stap 5
Schep de friet in de zakjes.

Stap 6
Verdeel de zakjes friet rondom het bakje saus.

Stap 7
Steek een vorkje in elk zakje en laat de gasten zichzelf bedienen.

Variatietips

  1. Maak de zakjes voor de friet zelf met mooi gekleurd papier.
  2. Bedenk zelf kruiden voor over de friet.
  3. Voeg olijfolie toe voordat je de friet bakt.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten