Ingrediënten
- 25 gr boter
- 25 gr bloem
- 4 dl melk
- cayennepeper
- 1 dl room
- 1 el tomatenpuree
- 4 plakken ham van een ons
- tuinbonen
- kruidenbuiltje
- peterselie
Variatietips
- Lekker met een gepofte aardappel of gebakken aardappelen.
Bereiding
Stap 1
Saus:
De boter smelten, bloem erbij doen, melk toevoegen, de room er door. Als laatste de tomatenpuree en de cayennepeper er door heen roeren.
Stap 2
Tuinbonen:
Tuinbonen uit de schil halen, ontvellen. Vervolgens ± 15 minuten koken of in een beetje olie/boter roerbakken.
Stap 3
Ham:
4 plakken ham kruiden met de kruiden van het kruidenbuiltje, goed in laten trekken en daarna kort bakken.
Stap 4
Alles over 2 borden verdelen en de saus over de bonen en de ham schenken. Een beetje peterselie als garnering.
Variatietips
- Lekker met een gepofte aardappel of gebakken aardappelen.