30 oktober 2011
12 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • voor de puree:
  • 400 gr pompoen
  • 3 kaneelstokjes
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 kopje suiker
  • 1 kopje amaretto
  • voor het beslag:
  • de puree
  • 300 gr suiker
  • 450 gr bloem
  • 100 ml (olijf)olie
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille essence
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Variatietips

  1. Maak een glazuur van 400 gr roomkaas, 2 el boter, 4 kopjes poedersuiker, 2 el melk en 1/2 el vanille essence. Meng alles behalve de melk tot een massa, daarna de melk erbij mengen en 1 uur laten staan voordat je het kan gebruiken.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 90 graden en snij de pompoen klein en doe deze in een overschaal met deksel. Voeg bij de pompoen in de ovenschaal de kaneelstokjes, het zakje vanille suiker, het kopje suiker, de amaretto en vul de schaal met water waarbij de pompoen bijna "kopje onder" is. Zet de schaal met deksel in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 1,5 uur stoven.

Stap 2
Verwarm de oven verder voor maar nu tot 200 graden. Giet de pompoen af, maar gooi het vocht niet weg! Doe de stukken pompoen in de blender met wat vocht, totdat je het in de blender tot een smeuige massa hebt.

Stap 3
Doe de suiker, olijfolie, vanille essence, eieren en pompoenpuree in een grote kom en mix alles tot een massa.

Stap 4
Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en zout toe en doe de beslag in de cupcake vormpjes en bak ze in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuutjes af. Ze moeten goudbruin zijn en als je er een satestokje inprikt dan moet deze er weer droog uitkomen.

Variatietips

  1. Maak een glazuur van 400 gr roomkaas, 2 el boter, 4 kopjes poedersuiker, 2 el melk en 1/2 el vanille essence. Meng alles behalve de melk tot een massa, daarna de melk erbij mengen en 1 uur laten staan voordat je het kan gebruiken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten