Ingrediënten
- 500 gr gemengd gehakt
- 150 gr gerookte spekblokjes
- 3 uien in halve plakjes
- 3 gekleurde paprika's in reepjes
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 tomaten ontveld en gesneden
- zout
- peper
- paprikapoeder
- aardappelen, gekookt in plakjes
- 100 gr geraspte kaas
Variatietips
- Serveren met stevige rode wijn of een goed glas bier
Bereiding
Stap 1
De oven voorverwarmen op 200 graden. Spekblokjes uitbakken en uitnemen.
Stap 2
Gehakt rullen in het spekvet en indien nodig wat olie toevoegen.
Stap 3
Uien, paprika, knoflook, tomaten en spek toevoegen. Dit geheel goed dooreen mengen en laten sudderen en naar smaak de kruiden toevoegen.
Stap 4
In een ingevette ovenschaal het vlees/groentenmengsel verdelen, hierop de plakjes aardappel leggen in dubbele laag.
Stap 5
Bestrooien met kaas, soort naar smaak en vervolgens bakken in oven op 200 °C, gedurende 1 uur.
Variatietips
- Serveren met stevige rode wijn of een goed glas bier