Ingrediënten
- 750 gr rundvlees in blokjes gesneden
- 2 uien
- 60 gr boter
- 25 gr bloem
- 4 dl bouillon
- azijn
- zout en peper
- laurierblad
- 4 kruidnagels
Variatietips
- Gebruik in plaats van rundvlees, het vlees wat je toevallig nog in huis hebt en wat op moet.
Bereiding
Stap 1
Maak de uien schoon en snijdt ze fijn.
Stap 2
Fruit de uien in wat boter lichtbruin en voeg het vlees toe en bak deze gaar en bruin.
Stap 3
Strooi de bloem er droog over en bak al omscheppend tot de bloem begint te kleuren.
Stap 4
Voeg bouillon, azijn, zout, peper, laurierblad en kruidnagels toe en laat de hachee onder nu en dan roeren ruim 1 uur zachtjes stoven.
Stap 5
Verwijder voor het opdienen van de hachee de kruiden.
Variatietips
- Gebruik in plaats van rundvlees, het vlees wat je toevallig nog in huis hebt en wat op moet.