Ingrediënten
- paprika
- champignons
- prei
- wortels
- maïs
- erwtjes
- afgekoelde op smaak gebrachte puree
- bloem
- ei
- paneermeel
- olie
- bieslook
- peterselie
Variatietips
- Je kan er ook kaas in mengen of met het paneermeel kaas mengen.
- Bij niet vegetarische versie hamblokjes in mengen.
- Vorm kleine balletjes en serveer als borrelhapje.
Bereiding
Stap 1
Fijngehakte paprika, champignons, prei, wortel, maïs, erwtjes, (of andere groenten die je zelf lekkerst vindt), kruiden als peterselie en bieslook, gemengd door afgekoelde, flink op smaak gebrachte aardappelpuree.
Stap 2
Vorm hiervan hamburgers, wentel die door bloem, daarna door losgeklopt ei en als laatste door paneermeel.
Stap 3
Bakken in olie tot de burgers krokant zijn.
Stap 4
Ik heb niet echt maten en gewichten omdat ik altijd andere neem, soms heb ik meer zin in hamburger met veel puree, soms meer groenten...
Variatietips
- Je kan er ook kaas in mengen of met het paneermeel kaas mengen.
- Bij niet vegetarische versie hamblokjes in mengen.
- Vorm kleine balletjes en serveer als borrelhapje.