Ingrediënten
- 175 gr gedroogde pasta, bijv. spiraaltjes
- zout en zwarte peper
- 250 gr broccoliroosjes
- 2 stengels bleekselderij, in schijfjes
- 3 dl geconc. tomatensoep uit blik
- 2 dl magere melk
- 350 gr gare kip, zonder botjes of vel
- 25 gr vers witbroodkruim
- 0.5 tl gedr. provençaalse kruiden
Variatietips
- Vervang de broccoli door schijfjes courgette of bloemkoolroosjes.
Bereiding
Stap 1
Breng een grote pan ruim water op hoog vuur aan de kook, voeg de pasta en een snufje zout toe en kook de pasta volgens voorschrift op het pak beetgaar. Giet de pasta af en zet opzij.
Stap 2
Breng in tussen nog een pan water aan de kook, voeg broccoli, bleekselderij en een snufje zout toe en kook de groenten circa 5 min. tot de broccoli zachter begint te worden. Giet de groenten af, spoel ze af onder koud water, laat ze uitlekken en zet ze opzij.
Stap 3
Verhit de grill op halfhoog.
Stap 4
Breng de soep met melk op halfhoog vuur onder regelmatig roeren tot tegen de kook aan.
Stap 5
Verwijder het vet van de kip en snijd deze in stukjes. Roer ze met de broccoli, bleekselderij en pasta door de soep en laat dit nog 5 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Verdeel de inhoud van de pan over vier eenpersoons gratinschaaltjes of een lage porseleinen gratinschaal van 1,5 liter inhoud.
Stap 7
Strooi het broodkruim en de kruiden er gelijkmatig bovenop en zet de schaal onder de grill tot de saus borrelt en het broodkruim goudbruin en knapperig is.
Stap 8
Serveer heet.
Variatietips
- Vervang de broccoli door schijfjes courgette of bloemkoolroosjes.