Ingrediënten
- 300 gr magere runderlappen
- ongeveer 50 gram margarine/reuzel
- 1 a 2 grote uien
- 2 el tomatenpuree
- 1.5 dl water
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
- cayennepeper
- tijm
- 1 laurierblad
- 1 tl azijn
- 2 a 3 ontvelde tomaten
Variatietips
- De goulash kan gegeten worden bij gekookte aardappelen, maar ook kunnen de aardappelen in blokjes gesneden de laatste 20 minuten mee sudderen.
- Bij goulash en aardappelen wordt vaak kool geserveerd, apart gekookt of het laatste half uur meegekookt (hetzij als witte kool salade).
- Ook wordt er wel zure room door de goulash geroerd. Een gerecht met vele mogelijkheden.
Bereiding
Stap 1
Snij het vlees is grote dobbelstenen.
Stap 2
Bak het vlees in de margarine of de reuzel. Bak als het vlees bruin is ook de uien mee.
Stap 3
Voeg de tomatenpuree toe evenals het water, paprikapoeder, zout, peper, cayennepeper, tijm, laurierblad, azijn en de ontvelde tomaten.
Stap 4
Laat de goulash 2-3 uur zacht sudderen.
Variatietips
- De goulash kan gegeten worden bij gekookte aardappelen, maar ook kunnen de aardappelen in blokjes gesneden de laatste 20 minuten mee sudderen.
- Bij goulash en aardappelen wordt vaak kool geserveerd, apart gekookt of het laatste half uur meegekookt (hetzij als witte kool salade).
- Ook wordt er wel zure room door de goulash geroerd. Een gerecht met vele mogelijkheden.