Ingrediënten
- 500 gr runderpoulet
- 25 gr magere gerookte spek
- 40 gr reuzel
- 2 uien
- 25 gr bloem
- paprikapoeder
- zout
- 3 tomaten (of 1 eetlepel tomatenpuree)
- 0.5 l bouillon
- aardappelmeel
Variatietips
- Serveer de goulash met rijst of macaroni en sla boontjes of kool.
Bereiding
Stap 1
Snij de runderpoulet in grove stukken en het magere gerookte spek in dobbelsteentjes.
Stap 2
Bak het vlees en het spek in de reuzel.
Stap 3
Voeg wanneer het geheel begint te kleuren de tot ringen gesneden uien toe, strooi zodra de uien lichtbruin zijn, bloem, paprikapoeder en zout erover meng alles goed doorheen.
Stap 4
Voeg in stukken gesneden ontvelde tomaten of tomaten puree en bouillon toe.
Stap 5
Laat het geheel onder nu en dan omscheppen ± 2 uur zachtjes stoven. Bindt de goulash zonodig bij met aangemengd aardappelmeel.
Variatietips
- Serveer de goulash met rijst of macaroni en sla boontjes of kool.