Ingrediënten
- 4 a 6 sneden ontbijtspek
- 1/8 liter zure room (saus)
- 1 tl mosterd (saus)
- zout
- 1 mespunt cayennepeper (saus)
- 1 snufje nootmuskaat (saus)
- 150 gr goudse kaas in plakken
- 4 eieren
- 30 gr geraspte goudse kaas
Variatietips
- Kan je ook met gewone room maken.
- Op het spek groentjes leggen zoals paprikareepjes, tomaten, maïs...
- Puree-laagje onder het spek of spekblokjes onder puree mengen en daarboven dan kaas en eieren, saus en geraspte kaas.
Bereiding
Stap 1
In vuurvaste schotel plakken spek leggen en 10 minuten knapperig bakken.
Stap 2
Intussen voor de saus de zure room met mosterd loskloppen en met zout, cayenneper en nootmuskaat op smaak brengen.
Stap 3
De kaas op het spek leggen, de eieren breken en voorzichtig over de kaas gieten.
Stap 4
Saus over de eieren gieten en alles met geraspte Goudse kaas bestrooien.
Stap 5
In oven 10-20 minuten bakken op 220 graden Celsius.
Variatietips
- Kan je ook met gewone room maken.
- Op het spek groentjes leggen zoals paprikareepjes, tomaten, maïs...
- Puree-laagje onder het spek of spekblokjes onder puree mengen en daarboven dan kaas en eieren, saus en geraspte kaas.