Ingrediënten
- 450 gr warme aardappelpuree
- 75 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 2 eierdooiers
- 2 el olijfolie
- 175 gr versgeraspte parmezaan
- zout en peper
- 1 fijngesnipperde stengel bleekselder
- 8 ontvelde fijngesneden pruimtomaten
- basilicum (saus)
- 115 gr zongedroogde tomaten (saus)
- 1 gekneusd teentje knoflook (saus)
- 6 el rode wijn (saus)
Bereiding
Stap 1
Maak een deeg van de aardappelpuree, het bakmeel, het ei, de eierdooiers en zout en peper.
Stap 2
Vorm hier kleine balletjes van ter grootte van een walnoot en plet ze een beetje met een vork.
Stap 3
Breng gezouten water aan de kook, doe de olijfolie en de gnocchi erin en pocheer de gnocchi 10 minuten.
Stap 4
Doe voor de saus de zongedroogde tomaten, de fijngesnipperde bleekselder, de knoflook en de wijn in een pannetje.
Stap 5
Kook dit mengsel 20 minuten op een laag vuurtje, roer er de pruimtomaten, zout, peper en basilicum bij en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
Stap 6
Meng er de Parmezaanse kaas door en meng er de gnocchi onder.