Ingrediënten
- homemade pesto:
- 2 bosjes basilicum, de blaadjes
- 2 tenen knoflook
- 50 gr pijnboompitten
- 60 gr parmezaanse
- 75 ml olijfolie extra vierge
- kipfilet:
- zout
- peper
- homemade pesto
- 40 gr parmezaanse kaas, geraspt
- 4 el pijnboompitten, geroosterd in een droge pan
Variatietips
- Je kan de kipfilet ook in de pan bakken, dan ongeveer 5 minuten per kant op middel laag vuur.
Bereiding
Stap 2
Voeg beetje bij beetje de olie toe tot de gewenste dikte is bereikt. Het is dus niet nodig om alle olijfolie te gebruiken uit de ingrediëntenlijst.
Stap 4
Verdeel de homemade pesto over de 4 stukken kipfilet op het onderste gedeelte zodat je de kipfilet later kan dubbelvouwen.
Stap 5
Verdeel de geroosterde pijnboompitten over de pesto en daarna rasp je er parmezaanse kaas over.
Stap 6
Vouw de kipfilet dicht, bestrooi met wat peper en zout en pak in aluminumfolie in.
Leg de pakjes met kipfilet in een ovenschaal en bak ze in 40 tot 45 minuten in de oven af. Controleer na 40 minuten of de kipfilet gaar is, wanneer je de kipfilet te lang afbakt wordt het droog.
Variatietips
- Je kan de kipfilet ook in de pan bakken, dan ongeveer 5 minuten per kant op middel laag vuur.