Gevuld witlof met bruin tafelbier
18 december 2010
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt (varken)
  • 2 el gehaktkruiden
  • 8 stronkjes witlof
  • 1 l tafelbier
  • snufje peper/zout
  • boter om in te bakken
  • bindgaren

Variatietips

  1. Gehakt eventueel mengen met een ei en paneermeel.
  2. Serveer met aardappelpuree.

Bereiding

Stap 1
Maak het witlof schoon en haal er het bittere uit. Vul op met het gehakt, die je van te voren heb gekruid. Bind deze met het garen samen.

Stap 2
Bak het witlof aan in wat boter en kruid met peper en zout. Blus met een halve fles bruin tafelbier. Laat gedurende 30 a 35 min op een klein vuurtje (stand 6 a 7) verder garen.

Stap 3
Op het einde van de kooktijd doe je er de rest van het tafelbier bij. De saus kan je eventueel wat opbinden met maizena.

Variatietips

  1. Gehakt eventueel mengen met een ei en paneermeel.
  2. Serveer met aardappelpuree.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten