9 maart 2006
2 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 4 kleine struikjes witlof
  • 50 gr boter
  • 1 a 2 eetlepels suiker
  • zout
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 snede gerookt spek in stukjes
  • room

Bereiding

Stap 1
Snij de bittere kern uit het witlof en halveer de stronkjes in de lengte.

Stap 2
Bak ze 3 a 4 minuten in boter en keer ze halverwege. Strooi er de suiker over en voeg de bouillon, zout en peper toe.

Stap 3
Laat ze met een deksel op de pan ongeveer 8 a 10 minuten gaarsmoren. Als het water teveel verdampt kan je er altijd wat bouillon aan toevoegen.

Stap 4
Bak ondertussen de spekjes. Voeg deze bij het witlof. Doe er een scheutje room bij en dien op met puree.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten