Ingrediënten
- 500 gr gehakt
- peterselie
- bieslook
- ui
- paprika
- zout
- 100 a 150 gr kleine spekblokjes
- olie
- ei
- paneermeel
Bereiding
Stap 1
Meng het gehakt met ei, paneermeel, peterselie, ui, bieslook, paprikablokjes, spekblokjes.
Stap 2
Maak van het gehakt rolletjes van 120 gram.
Stap 3
Maak dubbele velletjes aluminiumfolie ter grootte van een A-4tje. Plaats hier het gehaktrolletje op, overgiet met olijfolie of boter en vouw de folie dicht.
Stap 4
Leg het pakje op de barbecue, maar niet op het heetste gedeelte.
Stap 5
Na 20 minuten maakt u het pakje voorzichtig open, vang het sap op. Leg het gehakt nog even op het rooster voor een bruin kleurtje.
Stap 6
Het vocht gebruikt u om zo over het gehakt te gieten als het aan plakjes gesneden is.