Ingrediënten
- 300 gr bladerdeeg (diepvries)
- 1 grote ui (fijngesnipperd)
- 2 tomaten (ontveld en in kleine blokjes)
- 1 rode paprika (klein gesneden)
- 1 groene paprika (klein gesneden)
- 1 teen knoflook
- 350 gr gehakt
- 2 el tomatenpuree of ketchup
- olie
- zout & peper
- bloem
- 125 gr zachte kruidenkaas (boursin)
- 1 eierdooier
Bereiding
Stap 1
Laat het bladerdeeg ontdooien volgens verpakking. Verhit de olie in een pan en fruit de ui er goudgeel in. Voeg dan tomaat en paprika erbij en laat al roerend meefruiten. Pers de knoflook en roer die erdoor. Laat dan de massa afkoelen tot lauwwarm. Doe het gehakt in een kom en voeg de gefruite massa erbij met de tomatenpuree, zout en peper en goed kneden (naar smaak zonodig nog wat bijkruiden). Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een langwerpige lap van 40 bij 45 cm, verdeel hierover de vleesmassa, maar laat aan de kanten 3 cm open. Smeer vervolgens de kaas over de vulling. Rol de deeglap vanaf de smalle kant vrij stevig op en de rand vastplakken met water en aandrukken. Een bakplaat met koud water afspoelen en de strudel voorzichtig op de baklpaat leggen en ervoor zorgen dat de naad van het gebak aan de onderkant komt. Klop de eierdooier los smeer die over de strudel. Schuif op de middelste richel van de hete oven en bak ca. 40 min op 220°C. Warm serveren met warme tomaten- of kaassaus.