Ingrediënten
- 900 gr aardappels geschild
- 1.5 dl slagroom
- 100 gr gemalen emmentaler/gruyère
- 1 snufje cayennepeper
- 2 eiwitten
- olie om te frituren
- zout en peper
- fijngehakte peterselie (garnering)
- gemalen kaas (garnering)
Variatietips
- Voeg nog een anders smaakje toe aan de slagroom: kerrie, nootmuskaat, paprika..
Bereiding
Stap 1
Snij de geschilde aardappelen in blokjes, schijfjes... of eender welke vorm je verkiest. Kook ze 10 minuten in een pan met kokend water en zout. Als ze nog hard zijn verleng dan de kooktijd. Giet af en dep ze droog met keukenpapier.
Stap 2
Meng de slagroom en de kaas in een grote kom. voeg de cayennepeper, zout en peper toe naar smaak.
Stap 3
Klop de eiwitten stijf en lepel door het slagroom-kaas mengsel.
Stap 4
Schep de aardappelen door het slagroom-eimengsel.
Stap 5
Verhit de olie tot 180°, of tot een stukje brood in 30 seconden bruin wordt.
Stap 6
Schep de aardappels met een schuimspaan uit het slagroommengsel en frituur ze met een paar tegelijk in 3 a 4 minuten goudbruin.
Stap 7
Schep ze in een schaal en garneer ze met peterselie en geraspte kaas.
Variatietips
- Voeg nog een anders smaakje toe aan de slagroom: kerrie, nootmuskaat, paprika..