Ingrediënten
- 4 stuks scholfilet
- citroensap
- zout
- 2 el bloem
- 1 bosje peterselie
- 2 el kappetjes
- 60 gr boter
Variatietips
- Serveer met een Turkse salade (zie recept op deze site) en zelfgemaakte frieten.
- Je kan ook een andere stevige witvis gebruiken.
Bereiding
Stap 1
Scholfilet onder koud water spoelen en daarna droog deppen. Een beetje zout over de scholfilets strooien en vervolgens besprenkelen met wat citroensap.
Stap 2
Haal vervolgens de scholfilets door de bloem en bak ze in ongeveer 5 minuutjes in een pan met boter goudbruin. Verdeel de scholfilets over 2 borden.
Stap 3
Hak ondertussen de peterselie en de kappertjes klein en strooi deze over de scholfilets en schenk er daarna nog wat boter uit de pan over.
Variatietips
- Serveer met een Turkse salade (zie recept op deze site) en zelfgemaakte frieten.
- Je kan ook een andere stevige witvis gebruiken.