Ingrediënten
- 24 rauwe, ongepelde gamba's
- 4 tenen knoflook, geperst
- 2 rode pepers, gesnipperd
- mok (olijf)olie
- 1 tl grof zeezout
- 1 handje verse peterselie, gehakt
- zak gemengde sla naar keuze
- rode ui, in dunne ringen
- radijsjes, in plakjes
- 1 halve komkommer, in blokjes
- 1 el sesamzaad, geroosterd
- 1 handje verse koriander, gehakt
- stokbrood, in vierkantjes
- (room) boter
- 1 handje verse munt, gehakt
Variatietips
- Vervang de koriander door peterselie.
- Vervang de munt door bieslook.
- Vervang het stokbrood door Indiase naan.
Bereiding
Stap 1
Doe de helft van de mok olie in een wok en bak daarin de gamba's samen met de knoflook, de pepers en het zeezout langzaam gaar.
Stap 2
Meng intussen de boter met de munt.
Stap 3
Schep de sla in een kom met de ui, radijsjes, sesamzaad en koriander.
Stap 4
Sprenkel de olie door de sla en meng goed.
Stap 5
Doe de garnalen in een mooie schaal en serveer met de salade, brood en muntboter. Eet ze!
Variatietips
- Vervang de koriander door peterselie.
- Vervang de munt door bieslook.
- Vervang het stokbrood door Indiase naan.