Ingrediënten
- 1 kg geschilde appels zonder klokhuis
- 3 dl water
- ongeveer 850 gram kristalsuiker
- vanille of amandel-essence
Variatietips
- Kan je maken met om het even welke vruchten. Zachte vruchten hoef je wel niet eerst tot moes te koken. Die kan je meteen pureren en met suiker mengen.
Bereiding
Stap 1
Kook de appels tot ze zacht zijn. Zeef ze tot moes en weeg ze.
Stap 2
Meng de moes met een gelijk gewicht aan suiker.
Stap 3
Doe die samen in een pan met dikke bodem en laat het mengsel onder voortdurend roeren sudderen tot het tamelijk dik is en loslaat van de zijkanten van de pan.
Stap 4
Voeg de vanille of amandel-essence toe en giet het mengsel in een bebotert bakblik van ongeveer 20 x30 cm. Laat ongeveer 30 minuten op 130° hard worden in de oven.
Stap 5
Snij de plak snoepgoed in vierkantjes en wikkel in waspapier.
Variatietips
- Kan je maken met om het even welke vruchten. Zachte vruchten hoef je wel niet eerst tot moes te koken. Die kan je meteen pureren en met suiker mengen.