Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 4 dl dessertwijn
- 2.5 dl ahornsiroop
- 2 kaneelstokjes
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 kruidnagels
- 2 el frambozencoulis
- 5 cl. bruine rum
Variatietips
- Voor kindervriendelijke versie: vervang de wijn door fruitsap en de rum door een limonadesiroop.
Bereiding
Stap 1
Was de sinaasappel goed schoon. Haal de ongepelde vrucht over een fijne rasp tot je ongeveer 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil hebt. Pers de sinaasappel uit.
Stap 2
Breng in een pannetje de wijn aan de kook met de ahornsiroop, het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil, de vanillesuiker, kaneel en de kruidnagels. Laat 10 minuten stevig doorkoken.
Stap 3
Zeef de saus in een fonduepan. Laat 5 minuten inkoken tot de saus lichtstroperig is. Voeg de frambozencoulis en de rum toe. Roer voortdurend en blijf roeren tot het sausje mooi homogeen is.
Stap 4
Hou de fonduesaus warm op een komfoortje.
Stap 5
Prik het fruit en blokjes cake op een fonduevork en dompel in de saus.
Stap 6
Voor het fruit: 2 bananen, 1 ananas, 2 zoete appels, 200 gram mandarijntjes, 2 mango's, 2 peren. Alles schillen en zonodig pitten verwijderen, in stukjes snijden en met citroensap besprenkelen om verkleuring te voorkomen.
Variatietips
- Voor kindervriendelijke versie: vervang de wijn door fruitsap en de rum door een limonadesiroop.