2 juli 2005
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 4 dl dessertwijn
  • 2.5 dl ahornsiroop
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 kruidnagels
  • 2 el frambozencoulis
  • 5 cl. bruine rum

Variatietips

  1. Voor kindervriendelijke versie: vervang de wijn door fruitsap en de rum door een limonadesiroop.

Bereiding

Stap 1
Was de sinaasappel goed schoon. Haal de ongepelde vrucht over een fijne rasp tot je ongeveer 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil hebt. Pers de sinaasappel uit.

Stap 2
Breng in een pannetje de wijn aan de kook met de ahornsiroop, het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil, de vanillesuiker, kaneel en de kruidnagels. Laat 10 minuten stevig doorkoken.

Stap 3
Zeef de saus in een fonduepan. Laat 5 minuten inkoken tot de saus lichtstroperig is. Voeg de frambozencoulis en de rum toe. Roer voortdurend en blijf roeren tot het sausje mooi homogeen is.

Stap 4
Hou de fonduesaus warm op een komfoortje.

Stap 5
Prik het fruit en blokjes cake op een fonduevork en dompel in de saus.

Stap 6
Voor het fruit: 2 bananen, 1 ananas, 2 zoete appels, 200 gram mandarijntjes, 2 mango's, 2 peren. Alles schillen en zonodig pitten verwijderen, in stukjes snijden en met citroensap besprenkelen om verkleuring te voorkomen.

Variatietips

  1. Voor kindervriendelijke versie: vervang de wijn door fruitsap en de rum door een limonadesiroop.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten