Ingrediënten
- 1 kg gehakt
- 1 grote ui
- 1 a 2 eitjes (of 3)
- paneermeel
- boter
- nootmuskaat
- zout en peper
- peterselie
Variatietips
- Voeg een lepel mosterd of ketchup toe aan het mengsel, kaas, snippers spek of ham..groentjes.
Bereiding
Stap 1
Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Hak de peterselie fijn.
Stap 2
Doe de snippers ui en peterselie met het gehakt, een ei en wat paneermeel in een kom en kneed het geheel met de hand. Breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Stap 3
Vorm er een broodje van, haal eventueel nog eens door eiwit. Geef het broodje een paneermeel-laagje.
Stap 4
Leg een grote klont boter in een ovenschaal en laat die al even in een voorverwarmde oven smelten. Leg dan het broodje erbij.
Stap 5
Overgiet met de boter (in een oven van 150 C en bak het in 1 uur gaar, ondertussen eens omdraaien en overgieten met boter of olijfolie).
Stap 6
Serveer meteen warm of heel lekker koud. Overschot de volgende dag bij de boterham.
Variatietips
- Voeg een lepel mosterd of ketchup toe aan het mengsel, kaas, snippers spek of ham..groentjes.