Ingrediënten
- 200 gr boter
- 300 gr griessuiker
- 200 gr zelfrijzende bloem
- 4 eieren
- 1 dl melk
- 5 el amandelpoeder
- 5 el kokospoeder
- 1/2 tot 1 flesje amandelessence
- 3 el warm water
- 9 el bloemsuiker (glazuur)
- 2 el warm water (glazuur)
Bereiding
Stap 1
Boter laten smelten, griessuiker bijvoegen, dan de bloem en de eierdooiers.
Stap 2
De eiwitten tot schuim kloppen en er ook bijvoegen.
Stap 3
Alle overige ingrediënten erbij doen, alles goed roeren, het deeg in een beboterde en met bloem bestoven vorm doen.
Stap 4
Bakken in een oven op 200° gedurende 35min.
Stap 5
De taart uit de oven nemen en met glazuur bestrijken als de taart nog warm is.
Stap 6
Het glazuur maak je door de bloem te zeven en er het warme water aan toe te voegen. Goed mengen zodat je een egale massa krijgt.